Noe

Tabloul canvas reprezintă un nou etalon al artei contemporane. Niciodată arta nu a fost mai accesibilă.
Până nu demult, pânza canvas era folosită doar de pictori.

Material din bumbac, canvasul este foarte rezistent în timp și-i conferă o textură aparte. Însă apariția tehnicii digitale a făcut posibil apariția altui fenomen. Având fiecare acces la o cameră foto a făcut posibilă apariția unei arte personale.

Câteva poze făcute cu prietenii în excursia de la munte sau poze cu nou-născutul, zilnic facem poze mai mult sau mai puțin reușite. Acum pot fi stocate foarte ușor în calculatorul personal și expuse pe site-urile de socializare. Aceasta este arta digitală.

Combinatia dintre arta digitală și pictura străveche a dus la apariția tabloului canvas personalizat. Orice imagine se poate printa pe o pânza canvas; pânza se prinde de un șasiu din lemn tratat și este gata, se poate agata in cui.

Se poate folosi orice imagine, o poza personală sau o imagine luată de pe net, o lucrare celebră sau o imagine wallpaper (este nevoie de o rezolutie mai buna).

Pentru print se folosește un plotter – un tip de imprimantă care pulverizeaza cerneala pe pânză. Canon și HP au cele mai performante plottere.

Pentru a garanta o calitate de durată dar și o impresie de uimire de la început un plotter și cerneală originală este un bun început. Mai trebuie o pânză canvas bună, 100% canvas plus un cadru special din lemn. La toate acestea se adaugă experiența oamenilor, cunoașterea tehnică și stăpânirea gamei de culori.